Om Krast

bandbilde-krast

26. februar slapp vakre og energiske Krast sitt debutalbum “Verdenshemmelighet”. Med over 100 spilte konserter har de etablert seg som et drivende og mektig liveband. Etter flere sterke EPer og singel-utgivelser er endelig plata her. Og her har de virkelig lagt ned sjela si.

Alt vi elsker med Krast finner man på denne utgivelsen; gode norske tekster som går i dybden, energisk fremført med dynamisk råskap. “Verdenshemmelighet” er innspilt i Propeller Music Division. Sammen med produsent Hans Andreas Horntveth Jahnsen viser Krast at de ikke er redd for variasjon og musikalsk bredde. Nord-Østerdalsbandet leverer et låtmateriale som er modent, sterkt og røft.

Krast viser alt fra sårhet på den nakne «Fly», popelementer på “Hvor jeg er”, storhet på «Aprikosjente» og seige droneelementer på singelen «Død nostalgi». Alle låter forsterkes med ærlige og massive tekster skrevet av pianist Anne Linn V. Schärer. Dokumentert med lyd viser bandet at plata har vært verdt ventingen.

Her finner du et dryss skeive takter levert av trommeslager Jon Even Schärer og progrockaktige elementer drevet fram av Bærumsbassisten Andreas Kerr. Samtidig supplerer vokalist Eline Stølan med et uttrykk og en nerve som gjør at du virkelig hører etter. Sammen med gitarist Andreas B. Tronsgårds rocka uttrykk er «Verdenshemmelighet» en plate som må oppleves gang på gang på gang.

Kort om musikerene:

Bandet ble startet på Kvikne av vokalist Eline Stølan sammen med søskenparet Anne Linn Vingelsgaard Schärer (piano) og Jon Even Schärer på trommer. De begynte på musikklinjen på Tynset og fikk med seg folldølen Andreas Borkhus Tronsgård på gitar. Bandet ble fulltallig da de flyttet til Oslo, hvor de traff bassisten Andreas Kerr fra Bærum.

Av tidligere utgivelser finner vi  “Hvit” singel 2014 (Svenska Grammofon Studio), Tusenvis EP 2012 (Propeller Music Division, Oslo) og  Forsvunnet EP 2007 (Hamar Recordings).

Tusenvis EP fikk god mottakelse:

Storslagent og spennende: Stilmessig er dette en svært så tiltalende form for popmusikk med progrock-undertoner som de fletter elegant inn uten at det blir for pretensiøst og pompøst. Mektig, intenst og melodiøst med norske tekster.Østlendingen, 5/6

Til mennesket er en av årets vakreste norske låter.”
Rockeguiden, 4/5

Skulle jeg oppsummere Ep-en enkelt så måtte det bli flotte melodier, gripende tekster, masse kraft, vakkert, og så alt for lite, man sitter igjen med et akutt behov etter mer.Norskmusikk.org, 6/6

Bandets kvinnelige sanger Eline Stølan bærer låtene flott, med gode norske tekster og vokalen kan kort beskrives som ”vakker kraftfull”, og Stølans stemme gjør seg flott over bandets, til tider brutale rytmer.Altaposten, 5/6